2013. nov. 26.

Albert csemege



A recept forrása: Webcukrászda

30 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg darált dió
15 dkg porcukor
csipet só

a tetejére:
olvasztott csoki
(dekorcukor)

A lisztet, a puha margarint, darált diót, porcukrot a csipet sóval egyneművé gyúrjuk gyors mozdulatokkal. Lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, kerek formával kiszaggatjuk, tepsibe tesszük és egy kisebb kör alakú formával kiszaggatjuk a közepét. 

Előmelegített sütőbe, világos színűre sütjük. Hűlni hagyjuk.

A kihűlt kekszeket olvasztott csokival bevonjuk és ha van, dekorcukorral megszórjuk.

Tapasztalataim:
Nagyon könnyen elkészíthető, gyors finomság. Önmagában is finom, de csokival bevonva még finomabb!

Legközelebb kicsit vastagabbra nyújtom a tésztát és kisebb köröket szaggatok belőle, hogy ne legyen olyan törékeny - így több a mennyisége is.

További ötletek:
darált mogyoró
darált mandula

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...